Overslaan en naar de inhoud gaan

Andalusische invloeden

villa in Malaga

Bouwjaar
2014
Ligging
Malaga, Spanje
Type
nieuwbouw

Een vakantiewoning met vier gastenkamers op een heuvelrug boven Málaga. Het spectaculaire uitzicht op de baai van Málaga wordt optimaal gevat in het gebouw. 
De Zuid-westgerichte L-vorm van de volledig beglaasde woonruimte begrenst het terras met overloopzwembad. Aan de Oostzijde bevindt zich een ommuurde patio waar in de ochtendzon kan ontbeten worden, en in de schaduw geschuild tijdens de middaghitte. 
Het nachtverblijf met de vier gastenkamers bevindt zich in het gebouw aan de straat dat ook een lift bevat die de vijf verschillende niveau's bedient. 

Verwijzend naar de Andalusische architectuur worden een aantal traditionele materialen toegepast : bv. de muren in natuursteenblokken en witte bepleistering en de patiovloer in 'chino' (zwarte keien). In contrast met deze typische materialen is er aan de Zuid-westzijde een luifel met richtbare aluminiumlamellen die tesamen met de zonweringsscreens beschutting biedt tegen de ongenadige zomerzon. Mede door de warmwaterbereiding en de verwarming met de zon, de koeling met een warmtepompsysteem en de toepassing van LED-verlichting heeft het project een duurzaam karakter.