Overslaan en naar de inhoud gaan

wonen inĀ 'De Hofkes'

tuinwijk Papenhof

Bouwheer
Igemo
Ontwerpjaar
2018
Ligging
Mechelen

Dit ontwerp gaat uit van het potentieel van de opdracht: binnen een logische structuur en een open ruimtelijk karakter zijn voor dezelfde typewoning verschillende planindelingen mogelijk. Zo kan het ontwerp eenvoudig worden aangepast aan de individuele voorkeuren en het budget van de bouwheer. Op dezelfde manier kan deze BEN-woning later met kleine ingrepen mee-evolueren met haar bewoners (meegroeiwonen).

Het ontwerp voorziet een centrale kern met de dienende functies zoals een ruime berging, wasplaats en sanitair. Langs de gevels bevinden zich de verblijfsruimtes zoals zithoek, leefkeuken en slaapkamers. De centrale vide is een verbindend element tussen de dag- en nachtfuncties en zorgt voor licht en ruimte in de kern van de woning. De inkomhal vormt een sas ten opzichte van het buitenklimaat en is ruim genoeg voor een vestiaire en het stallen van een fiets of kinderwagen.

De gevels ogen hedendaags en speels. Binnen een frame van gevelstenen kunnen vensters vrij worden afgewisseld met gesloten geveldelen in hout of groenelementen. Deze vrijheid laat toe om de hoeveelheid daglicht en privacy optimaal af te stemmen op de achterliggende kamers.